Szkolenie – Przygotowywanie deserów restauracyjnych
SZKOLENIE PN.: PRZYGOTOWYWANIE DESERÓW RESTAURACYJNYCH DLA MIESZKAŃCÓW GMINY ADAMÓWKA
Zainteresowani mieszkańcy Gminy Adamówka wzięli udział w szkoleniu o nazwie PRZYGOTOWYWANIE DESERÓW RESTAURACYJNYCH w ramach projektu pn.: „SJ – program wsparcia osób dorosłych w zdobywaniu i uzupełnianiu kwalifikacji i kompetencji dla powiatów: jarosławskiego, przeworskiego i leżajskiego” o numerze FEPK.07.14-IP.01-0025/23 realizowany przez STAWIL Sp. z o.o. w ramach programu regionalnego Fundusze Europejskie dla Podkarpacia 2021-2027, Priorytet 7 FEPK.07 Kapitał ludzki gotowy do zmian Działanie FEPK.07.14 Wsparcie osób dorosłych w zdobywaniu i uzupełnianiu kwalifikacji i kompetencji.
W ramach odbywającego się szkolenia uczestnicy uczą się przygotowywania oraz dekorowania deserów restauracyjnych. Szkolenie z ww. zakresu pozwoli uczestnikom na uzupełnienie wiedzy oraz doskonalenia już posiadanych umiejętności w zakresie przygotowania deserów, wyrobów cukierniczych i wszelkiego typu wypieków.
Szkolenie ponadto daje możliwość praktycznego poznania tematu w zakresie wiedzy cukierniczej. Instruktor podczas trwania kursu chętnie dzieli się swoim bogatym doświadczeniem i udziela praktycznych, niezbędnych porad.
Wykonawcą ww. usługi jest FUNDACJA POLSKI INSTYTUT WSPARCIA ZAWODOWEGO.